Kişisel Blog Nasıl Açılır – Kodlama Haftası Etkinlikleri

Bu hafta EU CodeWeek yani avrupa genelinde kodlama ile ilgili farkındalık oluşturacak yüzlerce etkinliğin düzenlendiği kodlama haftası.

24.09.2020 tarihinde Saat 14:00 de Blog ile ilgili işlemler, açılış/kullanım nasıl yapılır nasıl olmalıdır konusunu işleyeceğim. Bilgiler yazının sonunda yer alıyor.

Konu hakkında kısaca bilgi vereyim.

Blog Nedir?

Blog; weblog kelimesinden ortaya çıkmıştır, bu şekilde de kullanılabilir. Kişisel, mesleki ve profosyonel olarak ilgilendiğiniz, çalıştığınız, ürettiğiniz her ne varsa tüm bu içeriklerin dijital olarak kayıt altına alınması ve paylaşılmasıdır. Kişisel bir internet sitesi de diyebiliriz. Konu, tema, tasarım ve içeriklere karar vereceğiniz blog isterseniz birden çok kişi tarafından da kullanılabilir.

Biz bu çalışmada kişisel blog oluşturacağız. Kişisel blog ücretli ve ücretsiz birçok platform ve yöntemle oluşturulabilir. En yaygın kullanılan wordpress ve google blogger uygulamaları ile konu üzerinde duracağız. Üzerinde duracağımız bu 2 platformun da ücret talep ettiği noktalar bulunabilmektedir. Ama bu noktalar isteğe bağlıdır ve hiçbir ücret vermeden güvenle kullanmak mümkündür.

Şunu da belirtmek isterim ki internet de blog veya diğer sayfalarda bankacılık bilgilerinizi paylaşmamanız durumunda sizden ücret alamayacaklardır. Bu konu güvenlik uygulama ve yöntemleri ilede desteklenmelidir.

 

 

Bağlantı

https://us04web.zoom.us/j/7889943369?pwd=ajdsZlV2Q3JFM2VTU1lDZVpkVjEvZz09

Meeting ID: 788 994 3369
Passcode: 115428

 

 

Yorum bırakın